x
NederlandsFrançais
nl
Blog24.08.2020

Stroomop portret van de week - Wim

Wim, verkoopsdirecteur


Ik kan mezelf al tot de 'anciens' van Stroomop rekenen. In 2005 studeerde ik 'Klimatisatie', een afstudeerrichting binnen Elektro-Mechanica in Kortrijk. In mijn laatste jaar ging ik drie maanden op Erasmus naar Oostenrijk en had hiervoor een pasfoto nodig. Ik ging bij Ann langs toen zij nog een fotowinkel had in Kuurne en ik vertelde over mijn studies. Zij gaf me toen een folder van de Eco-Bouwers Open Huizendag, die enkele maanden later plaatsvond bij hen thuis. Ze had m'n interesse gewekt en na mijn Erasmus ging ik langs om hun manier van wonen te ontdekken. Daar raakte ik aan de praat met Ludwig, die me toen vroeg of ik geen interesse had om bij hem voor Stroomop te komen werken, een bedrijf dat hij het jaar ervoor was gestart. Ik wilde heel graag werken in de sector van hernieuwbare energie dus lang moest ik niet twijfelen. Ik mocht beginnen als eerste werknemer van Stroomop!

Op mijn eerste werkdag, 28 augustus 2005, ging ik al mee met Ludwig naar Italië, waar we verschillende merken van pelletkachels bezochten. We installeerden de kachels en ketels toen nog zelf dus ik was vooral bezig met installaties op de baan. Omdat de verkoop ook steeds belangrijker werd volgde ik een opleiding verkoop bij Syntra en nam dit deel meer en meer voor mijn rekening binnen Stroomop. In 2006 stopten we met zelf installaties uit te voeren en werden we groothandel.

Ik bouwde relaties op met handelaars en installateurs en vond mijn uitdaging in de verkoop. In mijn job is het erg handig dat ik ook een technische achtergrond heb, zo worden problemen soms veel sneller opgelost. Ik ben ook graag op de baan en vind het leuk om relaties op te bouwen en te onderhouden met onze klanten. Verkopen is een vanzelfsprekende job als je ook echt 100% overtuigd bent van je product. En dat ben ik. Verwarming met pellets is voor mij een onmisbare schakel in de toekomstige energiemix. In de afgelopen 15 jaar is er veel veranderd in de sector. Opendeurdagen en beurzen maken plaats voor Facebook, Instagram en andere online-tools. De samenwerking en relatie met onze handelaars blijft de voornaamste basis en we gaan ook meer en meer ondersteunend werken. 

Waarom houd(t) Wim van Stroomop?

8 jaar geleden hebben we onze woning gerenoveerd en ook daar zijn we Stroomop gegaan. Een compacte indeling, goede isolatie en veel lichtinval vormen de basis. We verwarmen onze woning met een pelletketel via wandverwarming en de zon voorziet ons tijdens de zomer van warm water. Zo ligt ons verbruik op 1000 kilo pellets per jaar (eq. Van 500 liter stookolie). Alle materialen die we hebben gebruikt zijn ecologisch zoals hout, leem en driedubbele beglazing. Voor mij is hout het mooiste materiaal dat er is. Het is een product met oneindig veel mogelijkheden en levert ons ook nog eens ecologische warmte via de reststromen die worden verwerkt tot pellets.