x
NederlandsFrançais
nl
Blog04.09.2020

Stroomop portret van de week - Koen

Koen, technisch-commercieel ÖkoFEN


2007 is het jaar waarin mijn Stroomop-tijd begon. Ik werkte daarvoor in Ieper, in de industriesector. Mijn vrouw en ik hadden net een huis gekocht en waren van plan om grondig te renoveren. In Kuurne werd er een avond rond 'ecologisch bouwen' gehouden en ik ging eens luisteren.
Daar raakte ik aan de praat met Ludwig en ik vroeg hem eigenlijk gewoon op de man af of hij geen werk had voor mij. Hij kon mij niet onmiddellijk een antwoord geven, maar niet veel later kreeg ik het verrassende telefoontje dat ik mocht beginnen in Stroomop. We zaten toen nog in de Twaalfde Liniestraat in Kuurne, werkten met drie werknemers (waaronder Wim) en Ann en Ludwig. Ik leerde er de wereld van pelletketels kennen en het heeft mij nooit meer losgelaten.

Eigenlijk doe ik nog steeds hetzelfde als in mijn beginjaren, en dat is: installateurs zoeken die onze ÖkoFEN pelletketels installeren, hen begeleiden en technische ondersteuning bieden. Daarnaast informeren we ook de eindklant in onze showroom, maken we offertes en zorgen we dat ze bij een installateur terecht komen die de ketel komt plaatsen. Als de ketel geplaatst is, gaan wij meestal nog eens ter plaatse om de opstart te doen.
  
Waarom houd(t) Koen van Stroomop?

We begeleiden een project meestal van A tot Z en dat is het fijne aan deze job. De klanten zien en horen ook telkens dezelfde persoon en dat schept vertrouwen. De mix van op de baan en op mijn bureau zijn zorgt voor afwisseling en het feit dat ik af en toe eens mijn handen kan vuilmaken geeft me veel voldoening.
Daarnaast ben ik ook overtuigd van ÖkoFEN als product en het feit dat de innovaties blijven komen maakt dat mijn werk zeker niet saai wordt.
Thuis trekken we de duurzame lijn door. We verbouwden met natuurlijke materialen, gebruiken zonne-energie en regenwater waar het kan en we gaan graag eens langs bij de Lokaalmarkt om boodschappen te doen.