x
NederlandsFrançais
nl
Blog19.05.2021

Stroomop portret van de week - Justin

Justin, commercieel RIKA en OUTDOOR manager


Toen ik op m'n 25e terugkwam van wereldreis, was het tijd voor het werkleven. Ik kreeg eerst een kans in de rechtbank van Kortrijk, waar ik anderhalf jaar gewerkt heb. Maar daar vond ik totaal geen uitdaging, het was niets voor mij. Ik ging terug aan de slag als avonturen-sportbegeleider bij Oenanthe in Zwevegem, waar ik ook altijd als student gewerkt had. Ik begeleidde groepen die op teambuilding kwamen, een zeer actieve en fijne job, maar helaas zeer seizoensgebonden.

Toen ik op een dag het bedrijf 'Stroomop' begeleidde tijdens een teambuilding raakte ik aan de praat met Ludwig. Ik kende hem al een beetje omdat ik goed bevriend ben met zijn zonen, Reiner en Lucas. Ze zochten eigenlijk iemand bij Stroomop om Jan & Roeland te helpen, die net begonnen waren met ecologische renovaties en isolaties binnen Stroomop. Het was eind oktober, het werkseizoen bij Oenanthe zat er op en ik had zeker zin in een nieuwe uitdaging. Zonder veel ervaring heb ik mij op die kans gegooid en begon ik bij Stroomop. Maar na een drietal maanden werd duidelijk dat het bouwgerelateerd vakwerk toch niet helemaal voor mij weggelegd was.
Toen vroeg Ludwig me of ik geen zin had om eens mee te draaien op Batibouw, de jaarlijkse beurs waar Stroomop steeds present is om de kachels en ketels met pellets te promoten. Ik zag dit wel zitten en kreeg een spoedcursus verkoop. Na Batibouw kreeg ik de kans van Ludwig en Ann om te starten in het verkoopteam bij Stroomop, om de kachels van RIKA te promoten in een deel van Vlaanderen en Nederland.' Daar heb ik niet over getwijfeld en kijk.. Nu zit ik hier, vier jaar later, en ik ben nu accountmanager voor heel Nederland. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het outdoor gamma, een zeer leuke variatie! 

Waarom hou(d)t Justin van Stroomop?

Wat ik tof vind aan mijn job is het feit dat ik vanaf het begin al enorm veel vertrouwen kreeg. Ik plan mijn eigen agenda, mijn eigen takenpakket en dat geeft enorm veel verantwoordelijkheidsgevoel en dus ook motivatie. Daarnaast is Stroomop ook een zeer familiair bedrijf. Ik kan alles bespreken met Ann en Ludwig en ze geven hier echt het gevoel dat je waardevol bent. De werkplek op zich is ook erg mooi en aangenaam om in te werken. Het is altijd leuk als klanten onder de indruk zijn van onze prachtige showroom.

Ik ben al van kinds af aan graag bezig in en met de natuur. In de scouts leerden we koken en bouwen met hout, in Oenanthe was ik ook vooral buiten actief en ik ben zeer blij dat ik in mijn huidige job de voeling met de natuur ook terug heb, ook al is het op een andere manier. Tijdens de verbouwing van ons huis heb ik ook veel tips gekregen van collega's over materialen en technieken. Ik heb ondertussen een pelletketel staan die ons huis verwarmt en de collega's van Zuderwind zorgden voor een prachtig badkamermeubel uit eikenhout dat het pronkstuk van onze badkamer is geworden!  

Ik geloof erg in pellets als toekomstige materie. Het is tot nu toe de enige vorm van brandstof die je kan planten, oogsten en terug kan planten. Mooier wordt het niet, toch?