x
NederlandsFrançais
nl
Blog13.09.2022

Stroomop portret - Karel Dewaele

Stroomop is mijn allereerste en ook enige werkgever. 15 jaar geleden studeerde ik Elektromechanica, met als afstudeerrichting 'Klimatisatie' en deed m'n stage en eindwerk bij Stroomop, toen nog in de Harelbeeksestraat. Ludwig stelde me voor om te blijven, eerst als vakantiejob en daarna voor echt.

Samen met een andere collega installeerde ik ventilatie systemen D bij particulieren. Toen bij RIKA een aanpassing voor de TOPO uitkwam, moest er iets gewijzigd worden bij alle reeds geïnstalleerde TOPO's in België. Zo leerde ik op korte tijd heel veel over de RIKA kachels en sindsdien ben ik servicetechnieker voor de kachels bij Stroomop.

Mijn vele jaren ervaring hebben als voordeel dat ik zowel de nieuwe als de hele oude modellen van RIKA vanbinnen en vanbuiten ken en ook heel wat kennis heb over oude wisselstukken. Zo kan ik mijn collega's Pauline en Sanne vaak helpen bij vragen over bestellingen. Tegenwoordig ben ik de verantwoordelijke voor service-na-verkoop van de RIKA kachels. Dat betekent dat ik telefonische bijstand biedt aan installateurs en handelaars die technische vragen hebben. Als er echt problemen zijn bij eindklanten met een kachel die de installateur zelf niet kan oplossen, dan ga ik langs! Ik sta ook in nauw contact met de servicetechniekers bij RIKA Oostenrijk en geef hier elk jaar technische opleidingen aan alle RIKA dealers in België en Nederland. Een goedgevuld programma dus!

Waarom hou(d)t Karel van Stroomop?

Stroomop is voor mij de beste werkgever ooit, vergelijken kan ik namelijk niet. Maar ik voel me hier goed in dit bedrijf! Er heerst geen hiërarchie, niemand voelt zich hier meer dan een ander. Ik heb het gevoel dat alle collega's op dezelfde golflengte zitten.
Ik neem ook graag zelf de dingen in handen. Er heerst hier een gezonde DIY-mentaliteit, waar er met verstand wordt nagedacht over problemen. Een mentaliteit die ik ook in mijn persoonlijk leven heb. Toen we op het idee kwamen om ingemaakte kasten te maken in ons huis, vroeg ik eerst offerte op bij een firma. Zij konden niet werken met massief hout, en toen ben ik zelf aan de slag gegaan. Resultaat: twee grote kastenwanden in onze slaapkamer als 'proef' en een ingemaakt houten meubel in onze living als pronkstuk! Goedkoper dan de offerte van de firma en helemaal zoals wij het wilden. Het werk dat erin kroop nam ik er heel graag bij!