x
NederlandsFrançais
nl
Blog28.11.2022

Mijn RIKA.

Olivier Vereecken is vijf jaar geleden verhuisd. Hij koos specifiek twee RIKA-pelletkachels voor hun comfort en stille werking. Een derde werd besteld voor zijn bijgebouw.

Vier kinderen en twee volwassenen in een herenhuis in Waver dat als woonruimte en kantoor dient. "Er valt altijd wel iets te beleven. We bevinden ons vaak in een andere ruimte of zelfs andere verdieping," zegt Olivier Vereecken van FLOW STUDIO. Wat onze energie betreft, de gasketel is er nog steeds, maar die wordt niet meer gebruikt. De reden hiervoor zijn natuurlijk de kosten. Maar ook het lagere rendement in vergelijking met een pelletkachel, om nog maar te zwijgen van de tijd die nodig is om hem op te starten. Dus kozen we voor twee RIKA-kachels. De keuken, de ontmoetingsplek, wordt verwarmd met een RIKA CONNECT met MULTIAIR. In minder dan twintig minuten bereiken we 22 graden".


's Morgens is het warm genoeg om met de familie te ontbijten. Maar ze verwarmen niet langer dan een uur, want dat is niet nodig. De keuken is dus de ruimte waar ze regelmatig samenzitten. Olivier ontvangt daar nu ook zijn klanten, aangezien het er erg huiselijk is. "Mijn klanten waarderen het comfort, de gezelligheid.. terwijl ze verbaasd zijn door de stilte van de kachel!

Op de bovenverdieping bleek de INTERNO de juiste kachel te zijn. De jongste telg heeft er een speel- en creatieve ruimte van gemaakt. De ouders vinden het de ideale plek om te lezen en van de gezellige warmte te genieten. Kortom, om te cocoonen."In de toekomst willen we ons marketing- en communicatiebureau in een bijgebouw onderbrengen. Daarom bestelden we een derde kachel, een LIVO, bij Michael Loits. We waren erg blij met onze eerste aankoop, dus het stond vast dat we ook voor pelletverwarming zouden gaan bij ons nieuw plan. Het initiƫle project was echter niet evident. De omvang van ons huis en vooral de hoogte van de plafonds vormden de eerste uitdaging. De andere uitdaging was de tocht van de afzuigkap in de keuken. Uiteindelijk hadden we nergens een drukverschil. Het werk werd perfect uitgevoerd."

Pellets, wat een geweldige ontdekking! Gas? Te duur! Hout, in de vorm van houtblokken, is te belastend als je in de binnenstad woont! Olivier en zijn familie zijn vol lof. Iedereen kan deze brandstof gebruiken en dus de kachel vullen: "Het is eenvoudig, veilig en de warmte die eruit komt, is erg aangenaam!"


Ontdek de andere MIJN RIKA-verhalen op onze blog.