x
NederlandsFrançais
nl
Blog19.12.2022

Mijn RIKA-handelaar.


Michael Loits is een viertal jaar aan de slag als RIKA-handelaar in Overijse. Samen met zijn vader, en recent ook zijn dochter, runt hij het bedrijf. De eerste jaren liep het niet altijd van een leien dakje, maar ondertussen heeft hij een mooi klantenbestand opgebouwd.


Als je de kachelwinkel binnenstapt, dan heb je de indruk dat je in zijn living onthaald wordt. Voordien deed Michael Loits interieurontwerp en dat merk je aan het gezellige karakter van zijn showroom. Door het zware fysieke werk werd hij toen genoodzaakt om te stoppen. Voorheen kreeg hij al de vraag om de afwerking rond een haard te verzorgen en zo is beetje per beetje in zijn huidige job van kachelhandelaar gerold. Hij onderscheidt zich van de concurrentie door zijn oog voor detail en zijn uitvoering; de werkzaamheden houden niet op bij het aansluiten van het rookgaskanaal en de inbedrijfstelling. Gemiddeld gezien neemt een installatie 2 dagen in beslag, want er wordt voldoende tijd gerekend voor een woordje uitleg. Een opvolging van A tot Z kenmerkt nu eenmaal de RIKA-service. De vooropgestelde datum kan echter veranderen als bepaalde leveringstermijnen opschuiven of er dringende technische interventies zich opdringen. Wegens de uitzonderlijke crisistijden kan de planning op een uur tijd dus helemaal overhoop liggen, en dat beschouwt hij als een minpunt van de job. Het leuke is dan weer de dagelijkse afwisseling door telefoontjes, technische interventies, offertes, onderhoudsafspraken, enzovoort.
Tot op heden verkoopt hij twee merken. Op termijn wil hij zich enkel focussen op RIKA, hij noemt zich dan ook een echte RIKA-man. In het begin merkte hij dat de prijs een struikelblok kon vormen, maar hij vindt daarentegen dat er een prijs mag staan tegenover dat wat RIKA biedt: kwaliteitsvolle afwerking, tijdloos design, oersterk, groot reservoir en stille werking. Qua model heeft hij een duidelijke voorkeur voor de DOMO. Die kachel heeft werkelijk alles en is overal inzetbaar. Wat de klanten betreft, zij tonen de laatste tijd voornamelijk belangstelling voor de CONNECT. Het modulaire aspect van deze pelletkachel wordt duidelijk geapprecieerd.

Waarom hij zo sterk in pelletverwarming gelooft? Naast het lokale en hernieuwbare karakter kun je je met pellets volledig ontkoppelen van andere fossiele brandstoffen. Ook het aangename vuur, als oerkracht van Moeder Natuur, is een groot pluspunt.

2022 was tenslotte een buitengewoon jaar voor kachelhandelaars door de hoge energieprijzen en de enorme boost van de kachelverkoop. Voor hem was het een echte meevaller, omdat hij in zijn opstartperiode meteen voldoende werk had. Zonder echt reclame te voeren kwamen geïnteresseerde kopers via bestaande klanten bij hem terecht. Als je je passie deelt met je klanten en als je alles tot in de puntjes verzorgt, dan kan het alleen maar goed lopen!
Michael, we zijn je zo dankbaar voor deze samenwerking!

Bekijk hier een van zijn realisaties.