x
NederlandsFrançais
nl
Blog26.05.2023

Verhoog het comfort in je veranda met een pelletkachel

Een veranda is een geweldige toevoeging aan een huis. Het is een uitbreiding van de leefruimte waardoor je het hele jaar kunt genieten van je tuin en de buitenlucht. Echter, in koudere dagen is het niet altijd evident om je veranda warm te houden. Een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing hiervoor is het gebruik van een pelletkachel.

Waarom is een pelletkachel een goede methode?


• Efficiënte warmteafgifte: RIKA-pelletkachels hebben een hoog rendement, wat betekent dat ze de opgewekte warmte efficiënt kunnen overdragen aan de ruimte. Hierdoor kun je jouw veranda snel en effectief verwarmen, zelfs bij koud weer.
• Milieuvriendelijk: Pellets zijn CO2-neutraal in vergelijking met systemen op fossiele brandstoffen of open haarden. Omdat houtpellets gemaakt zijn van houtafval, dragen ze bij tot minder afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
• Automatische bediening: Een RIKA-pelletkachel is uitgerust met een eenvoudig en intuïtief touchdisplay. Hiermee kun je de gewenste temperatuur op het gewenste uur instellen en de kachel automatisch laten werken.
• Eenvoudige installatie: Een pelletkachel kan relatief eenvoudig worden geïnstalleerd in een veranda. Het vereist gewoon een rookgasafvoerkanaal naar buiten en een stroomvoorziening.

Voordat je deze aankoop voor je veranda doet, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je veranda goed geïsoleerd is. Een goede isolatie helpt de warmte vast te houden en voorkomt energieverspilling.

Eenmaal de pelletkachel geïnstalleerd is, kan je langer genieten van je veranda. Gezelligheid troef het hele jaar door!
Bronnen: https://www.rika.be/
https://www.livios.be/nl/artikel/45548/zo-geniet-je-het-hele-jaar-door-van-je-veranda/