x
NederlandsFrançais
nl
Blog18.07.2023

Mijn RIKA-handelaar.

V-D Kachels in Aalter is een echt familiebedrijf. In 1986 begonnen David zijn ouders een brandstoffenbedrijfje in bijberoep. Er werden toen nog hoofdzakelijk steenkolen verkocht, daarbij kwam later ook nog gas, mazout, hout en ...pellets! David studeerde aan de hotelschool en ging aan de slag als kok. Daarna werkte hij in een groothandel voor horeca, maar hij bleef ook actief in de zaak van zijn ouders. In 2015 zijn ze verhuisd naar hun huidige locatie in Aalter. Het plan was om daar even rustig op te starten. Maar toen kwam iemand langs van Stroomop met het voorstel om ANIMO-kachels te verdelen. Deze kans wilde David niet laten liggen en even later was de bovenste verdieping van de nieuwe zaak al omgetoverd tot kachelshowroom! V-D Kachels verdeelt nog enkele andere merken, maar is toch vooral grote fan van RIKA."Als mensen binnenkomen met een bepaald - goedkoper - merk in hun hoofd, en ik kan ze overtuigen om met een iets duurdere, maar veel kwalitatievere kachel naar buiten te gaan, dan is mijn dag geslaagd".Op dit moment verkoopt David ongeveer 90% pelletkachels en 10% houtkachels. "We hebben ook een groter aanbod pelletkachels in onze showroom staan, dus ergens is dat wel logisch. Als mensen binnenkomen met het idee dat ze een houtkachel willen, wordt dat tijdens het showroombezoek ook vaak nog bijgestuurd. Mensen hebben vaak het idee dat een pelletkachel luid is en een schichtige vlam heeft. Als we dan aan tafel zitten in de showroom, met de brandende RIKA DOMO naast ons, dan schrikken ze als ik hen vertel dat het eigenlijk een pelletkachel is."Thuis heeft David naast een centraal verwarmingssysteem van ÖkoFEN ook een RIKA SWING en een ANIMO AVITO SLIM. Koud zal hij het dus niet snel hebben! "Ik verkoop enkel producten waar ik zelf ook 100% achtersta, anders lukt mij dat niet." In totaal zijn ze bij V-D Kachels nu met 12 medewerkers, een verdubbeling sinds 2015. "We komen uit een zeer drukke periode. Normaalgezien is er altijd een piek in het stookseizoen, en naar de zomer toe is het dan wat kalmer. Maar de vorige twee jaren waren één en al piek. De energiecrisis zorgde voor heel wat nieuwe 'pelletklanten'. Gelukkig had ik veel voorraad en hebben we nooit echt plaatsingsproblemen gehad." Over de samenwerking met Stroomop is David ook erg tevreden. "Met een goede kachel heb je uiteraard ook weinig problemen en verloopt de samenwerking sowieso heel vlot. Maar daarnaast zorgt Stroomop ook altijd voor een snelle levering." De toekomst ziet er alleszins veelbelovend uit voor het bedrijf. Ze plannen een uitbreiding van de showroom en zijn bezig met een project om appartementen te verwarmen met centrale verwarming op pellets. Ambitie genoeg bij V-D Kachels!


David, bedankt voor de goede en stabiele samenwerking! Op naar nog vele jaren.