x
NederlandsFrançais
nl
Opendeur

Opendeurdagen off-gridwoning

-
Wou je altijd al weten hoe je een off-gridsysteem bouwt of wil je zelf ideeën opdoen om duurzaam te renoveren? Breng een bezoek aan de woning van Ann en Ludwig die volledig onafhankelijk van het openbare net en elektriciteitsleveranciers is.

Tijdens de Ecobouwers Opendeur, op 4-5 november en 11-12 november, kan je in Vlaanderen en Brussel eigenaars ontmoeten van duurzame, bio-ecologische of passieve woningen. Zij zetten hun deuren voor je open en tonen hoe alles in de praktijk verloopt. Zeker een bezoekje waard!

Ann en Ludwig zijn een van de deelnemers van de Ecobouwers Opendeur 2023. Op 4 en 5 november tonen ze je vol trots hun bio-ecologische woning die de allereerste off-grid huisvesting in België is.

Voor elektriciteit en verwarming vertrouwen ze op een milieuvriendelijke installatie, bestaande uit een pelletketel met Stirlingmotor, lithiumbatterij en PV-installatie. De zonnepanelen leveren stroom op zonnige dagen en de rest wordt opgeslagen in een batterij. Ook tijdens koude winterdagen is er voldoende energie voorzien voor een gemiddeld gezin. Op die manier leiden ze een comfortabel leven zonder schrik te hebben voor hoge elektriciteitsfacturen. Lees hier het hele verhaal.

Heb je een vraag voor hen? Schrijf je snel in voor een openstelmoment want vol = vol.

Openstelmomenten
Zaterdag 4 november om 10 uur
Zaterdag 4 november om 14 uur
Zondag 5 november om 10 uur
Zondag 5 november om 14 uur

Vanaf 2 oktober kan je je inschrijven via deze website.
Krijg een voorproefje door de reportage uit Wonen Plus. 

Locatie

Off-gridwoning van Ann en Ludwig
Twaalfde-Liniestraat 42
8520 Kuurne

Toon kalender