x
NederlandsFrançais
nl
Nieuws25.08.2022

Zuderwind gaat op eigen benen staan.

In 2016 gingen Jan en Roeland aan de slag bij Stroomop. De bedoeling was om sociale huurwoningen beter en met ecologische materialen te isoleren, zodat ze energetisch beter scoorden en de verwarmingskost beduidend kon zakken. Een idee dat in dit huidige klimaat meer dan actueel is.

Dat idee ging snel verder en ecologische renovaties tout court werden dagelijkse kost voor Jan en Roeland. Het ging zo goed dat er snel collega's werden gezocht. Tim en Tijn kwamen erbij in 2019 en het kind kreeg een naam: Zuderwind. De wind die - algemeen geweten bij duivenmelkers - de duiven iets sneller naar huis doet keren. Een positieve, warme wind die vele gezinnen een duurzame en comfortabele thuis kan bieden. De West-Vlaamse schrijfwijze duidt op het regionale karakter.
In die jaren werden we ook betrouwbare partner van Isohemp (kalkhennep) en Gutex (houtwol), twee ecologische isolatiematerialen die naast het feit dat ze nagroeibaar zijn, ook voor een kwalitatief binnenklimaat zorgen. In combinatie met onze expertise in leemwerken streven we naar het gebruik van bio-ecologische materialen in al onze projecten.

In 2021 kwamen ook Thijs, Lucas en Beukel erbij. De Zuderwind-familie was compleet. Er kwam een groot atelier, genoeg werkmateriaal en werk bij en nu zijn we op een moment aangekomen dat het tijd is om op eigen benen te staan. Lucas neemt de leiding over van Ludwig, en Zuderwind wordt een zelfstandig bedrijf, los van Stroomop. Bedankt Stroomop, en in het bijzonder Ann en Ludwig, om ons de kans te geven om te groeien tot een volwaardig bedrijf.

Voor de klant verandert er niets. Ons adres blijft hetzelfde en we blijven dezelfde jonge bende gasten, gebeten door ecologie en de moderne technieken die daarmee gepaard gaan. We willen aantonen dat je ecologisch én comfortabel kan wonen in een huis dat nog vele generaties kan meegaan en geen impact heeft op het milieu bij het afbreken of renoveren ervan. We hopen dat de zuderwind ons en onze klanten goedgezind blijft. Wij zien het alvast volledig zitten.